Składniki:
* Kurze cycunie podwójne w sztukach 3
* Ser feta
* Zioła prowansalskie
* Sól
* Papryka mielona słodka
* Wykałaczki :)
Piersi dzielimy jak na kotlety i nacinamy po długości nie docinając ich do końca. Zupełnie jakbyśmy chcieli zrobić z nich motylka. Rozkładamy na boczki i w powstałe kieszenie pakujemy ser feta. Ile nam się zmieści. Zasypujemy ten ser ziołami prowansalskimi (około łyżeczki na jedną pierś) i zamykamy go w piersi za pomocą wykałaczek. Cycki solimy i posypujemy słodką mielona papryką i wrzucamy na bardzo rozgrzany olej (dość głęboki). Smażymy na zloty kolor. Gotowe.
Podajemy z ziemniakami i sosem pieczarkowym. Na zdjęciu podane z młodymi ziemniakami w mundurkach. Przepis na sos znajdziecie na blogu.
Jak widać danie prostsze byc nie może ;)
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz